Karamell
Hozzávalók:

Elkészítése:
1. A cukrot az ecetet és a vizet egy tálba tesszük, ügyelve arra, hogy olyan lábast használjunk, amiben garantáltan nem ég le a cukor. Az ecetet a vizet és a cukrot összekeverjük és alacsony lángon hevíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad. 2. Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt. A karamell akkor lesz tökéletes, ha a cukor 170 fokra hevül. Ennél alacsonyabb hőfokon nem kezd el karamellizálódni. Ekkor fordul elő, hogy megég és keserű lesz. 3. Miközben a cukor karamellizálódik, maradjunk a tűzhely mellett, egy percre se hagyjuk magára. Ne kevergessük, hanem inkább a tűzről levéve rázogassuk a lábast! 4. Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzá keverjük a vajat. 5. Sütőpapírra kiöntjük és amikor megdermedt késsel megkarcoljuk tetejét. Kihűlés után a karcolás mentén eltörjük.


