VIDEÓ



                ©  Baróti Róbert
               
               
               

Savanyú kapros zöldbab leves

Gabi konyhája


        Hozzávalók:
        -fél csirkemell
        -30 dkg mirelit zöldbab
        -3 liter víz
        -Kapor 1 csokor zöld vagy 2 csokor szárított
        -1 vöröshagyma (kicsi)
        -2-3 gerezd fokhagyma préselve
        -1 db répa   1db zöldség
        -1 tk ételízesítő vagy 1/2 erőleves kocka
        -1 marék csigatészta
        - olaj  ecet  só

    Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockára vágott csirkemellett kevés vízzel dinszteljük. A répát és a zöldséget karikára vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához a fagyos zöldbabot és sózzuk. Az apróra vágott kaprot szintén hozzáadjuk. Kevés meleg vízzel 5 percig dinszteljük. Felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Ha a zöldség puha az 1 marék csigatésztát beletesszük. 10 percig főzzük, ecettel ízesíthjük és kész.