Savanyú kapros zöldbab leves
Gabi konyhája
Hozzávalók:
-fél csirkemell
-30 dkg mirelit zöldbab
-3 liter víz
-Kapor 1 csokor zöld vagy 2 csokor szárított
-1 vöröshagyma (kicsi)
-2-3 gerezd fokhagyma préselve
-1 db répa 1db zöldség
-1 tk ételízesítő vagy 1/2 erőleves kocka
-1 marék csigatészta
- olaj ecet só
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockára vágott csirkemellett kevés vízzel dinszteljük. A répát és a zöldséget karikára vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához a fagyos zöldbabot és sózzuk. Az apróra vágott kaprot szintén hozzáadjuk. Kevés meleg vízzel 5 percig dinszteljük. Felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Ha a zöldség puha az 1 marék csigatésztát beletesszük. 10 percig főzzük, ecettel ízesíthjük és kész.


