VIDEÓ



                ©  Baróti Róbert
               
               
               

Braches

Terike konyhája



        Én barcheszt sütök gyakran a kenyér mellett.
        Az eredeti recept:
        fél kiló liszt,
        1 közepes főtt krumpli összetörve,
        1 csomag száraz élesztő 2 deci
        langyos vízben cukorral felfuttatva,
        5 deka margarin vagy vaj, megolvasztva,
        1 tojás.
         Bele az üstbe a liszt,bele az élesztő, krumpli a vaj, a tojás, és utána szoktam küldeni 2-3 evőkanál cukrot.
        Egy órát kelesztem a tésztát a gépben, majd kétfelé veszem és 2 hármas fonású kalácsot csinálok.
        Kikent, lisztezett tepsiben kelesztem egy órát, lekenem tojással, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
        Melegen és hidegen is jó. Mindenki szereti. Nem bonyolult. <