Tepsis tarja
Gabi konyhája
Hozzávalók:
-4 szelet ujjnyi vastag csontos tarja enyhén klopfolva
-1 dl olíva olaj
-1 ej zsír olvasztva
-2 ek mustár
-5-6 gerezd fokhagym
-Só Bors
Hozzávalók a páchoz:
Oliva olaj, Mustár, Fokhagyma vékonyra vágva,
2 tk kakukkfű, 4 kk Horváth Rozi Fűszeres tarja, Só, Bors,
Pácolás:
A csontos tarja minden oldalát belemártjuk a pácba, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés:
1. PA tepsi minden sarkába öntünk 10 ml vizet. (Majd szétfolyik.)
2. PA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
3. PA tepsit alu fóliával borítjuk és betesszük a sütőbe.
4. P1 órán keresztül alsó felső állasba sütjük.
5. PFélidőben megfordítjuk a húst.
6. P40 perc után eltávolítjuk a fóliát. Utána a hús mindkét oldalát 5-5 percig grillezzük.
Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.