VIDEÓ



                ©  Baróti Róbert
               
               
               

Tepsis tarja

Gabi konyhája


        Hozzávalók:
        -4 szelet ujjnyi vastag csontos tarja enyhén klopfolva
        -1 dl olíva olaj
        -1 ej zsír olvasztva
        -2 ek mustár
        -5-6 gerezd fokhagym
        -Só Bors

        Hozzávalók a páchoz:
        Oliva olaj,   Mustár,  Fokhagyma vékonyra vágva,
        2 tk kakukkfű,  4 kk Horváth Rozi Fűszeres tarja,  Só,   Bors,

        Pácolás:
        A csontos tarja minden oldalát belemártjuk a pácba, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.

        Sütés:
        1.  PA tepsi minden sarkába öntünk 10 ml vizet. (Majd szétfolyik.)
        2.  PA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
        3.  PA tepsit alu fóliával borítjuk és betesszük a sütőbe.
        4.  P1 órán keresztül alsó felső állasba sütjük.
        5.  PFélidőben megfordítjuk a húst.
        6.  P40 perc után eltávolítjuk a fóliát. Utána a hús mindkét oldalát 5-5 percig grillezzük.
         Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.