VIDEÓ



                ©  Baróti Róbert
               
               
               

Tócsni

(Lapcsánka, tocsni, lepcsánka, beré, medve, röszti burgonya)


Hozzávalók:
        1 kg tisztított ,nagy lukú reszelőn lereszelt burgonya,
        zsír de természetesen olajban is ki lehet sütni
        5 evőkanál liszt,
        1 db egész tojás,
        3-4 gerezd fokhagyma,
        10-15 dkg 20 % tejföl,
        só,     őrölt fekete bors,
        kés hegynyi szerecsendió
 Elkészítése:
A megpucolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A lereszelt burgonyához kis lukú reszelőn lereszelünk 3 gerezd foghagymát. Hozzáadunk 1 tojást, tejfölt, sót, szerecsendiót (keveset), fekete őrölt borsot (keveset) Majd 5 evőkanál lisztet hozzákeverünk. (A mennyiség függ a burgonya víztartalmától.) Forró zsírba evőkanálnyi adagot kell belerakni. Mindkét oldalát oldalanként 2-3 percig kell sütni, vigyázva, hogy nehogy megégjen.

Bunda (tócsni) készítése.

Hozzávalók :
        1 kg tisztított, nagy lukú reszelőn lereszelt burgonya, (4-5 darab)
        evőkanál liszt,
         2 db egész tojás,
        só, őrölt fekete bors,
Elkészítése:
A burgonyát összekeverjük a sóval. 3-4 percig pihentetjük, majd kicsavarjuk, hogy minél kevesebb víz maradjon benne! Hozzáadunk 5 evőkanál lisztet, 2 tojást, sót (keveset), fekete őrölt borsot (keveset) Alaposan összekeverjük!
        6. Zárja le a fedelet és állítsa a pizzasütőt 5 fokozatra és süsse körülbelül 3-4 percig.